maanantai 20. lokakuuta 2008

Ajatuksia syksyisenä aamuna

Miettii, miettii....
Olen eksynyt selailemaan näitä blogeja, ja vastaan tulee toinen toistaan hulppeampia taidon-näytteitä. Millä ajalla ihmiset kaiken tekevät? No, aika on suhteellinen käsite, ja kiire vaan ajan jakamista, sanoi joku viisas... Mutta kun tuntuu että itsellä ei sitä aikaa vaan liikene, kaksivuotiaan kanssa tekemistä riittää, varsinkin kun on aika pitkiä päiviä töissä...
Paitsi että, sisimmässä aani sanoo: kyllä sinullakin olisi aikaa, mutta onko tarpeeksi innostusta, intohimoa ja uskoa omien kättesi töihin? Niin, onko kiire vaan puolustus aikaansaamattomuudelle? Inspiraation puute on helppo hukuttaa arjen askareiden alle... Toisaalta, ei väkisin tekemisessä ole mitään järkeä, mutta kun sen tietää, että kun alkuun pääsee, niin siitä nauttii, nauttii aivan valtavasti ja saa enemmän kun uskookaan. Miksi sitten on niin vaikea aloittaa?
Olen lukenut mielenkiintoista kirjaa: Kuinka ideat syntyvät (en muuten juuri lue, paitsi käsityö- ja keittokirjoja..). Puoliväliin olen päässyt, ja paljon on ajatuksia herännyt tähän mennessä. Luovuudesta puhutaan, kirjoittajien näkemyksiä ja kokemuksia siitä, mitä luovuus oikeastaan on ja mitä se vaatii, niin olen ymmärtänyt. Toiveikkuutta herättää ajatus, että kuka tahansa voi olla luova, joskin työtä se vaatii. Kuulemma jo 10 vuodessa voi kehittyä.... Varmasti totta. Tuntuu kyllä, että toiset ovat luonnostaan luovempia kuin toiset, ja sekin lienee totta, mutta ajatuksena tuo "mahdollisuus oppia luovaksi" on minulle ainakin vähän kuin "valoa tunnelin päässä":)!
Jäin vaan miettimään, kun jossain kohtaa kirjassa kehotettiin itsetutkiskeluun, mikä on se aihe, jota kohtaan tuntee kiinnostusta, niin suurta intohimoa että Janoaa tietoa ja etsii uusia ulottuvuuksia, on valmis opiskelemaan ja kehittymään, käyttämään kaikki liikenevät voimavarat... että mikähän se minun kohdallani mahtaa olla, vai enkö tosiaan ole sitä vielä edes löytänyt? Haluan kyllä, löytää alani ja tulla "ammattilaiseksi", mutta mikään ei kuitenkaan ole vielä moista "intohimoa" herättänyt.
Ajatusten selvitykseksi voisi listata asioita, joista pidän:
-käsityöt, kaikissa muodoissa (vaan ei ole yhtä tekniikkaa ylitse muiden..)
-Leipominen, ja kokkaaminen (varsinkin koristelu, siis maku- ja näköaistin kiusoittelu)
-Miettiminen, pähkäily, pohtiminen, haaveilu:), yksin ja yhdessä..
Saako tästä jo jotain irti? Oi voi, pitkä taitaa olla vielä matka siihen lampun syttymiseen...

Ei kommentteja: